Pivovar Hostivar získal
Stříbrnou světovou pivní pečeť

„Velké překvapení a obrovská radost!“ – tak zhodnotil František Poláček, vrchní sládek Pivovaru Hostivar, druhé místo v soutěži o hlavní cenu Mezinárodního pivního festivalu 2021, ve které se utkali ocenění medailisté z jednotlivých kategorií. Pivo Hostivar 13 % světlá tak získalo prestižní ocenění – Stříbrnou světovou pivní pečeť.

„Naše třináctka vyhrála ve své kategorii silná piva spodně kvašená z minipivovaru a obhájila tak své vítězství ve stejné kategorii z roku 2020. Toto pivo vyrábíme tradiční metodou, varna, spilka, ležácký sklep, při použití nejlepších českých surovin zejména kvalitního humnového sladu od Ing. Karla Klusáčka z Kounic u Českého Brodu a odrůd chmelu žateckého poloraného červeňáku. V kombinaci těchto surovin, naší technologie a zkušeností našich sládků vzniká tato skvělá třináctka.“

Díky těmto oceněním si uvědomujeme, že odvádíme dobrou práci, na kterou můžeme být právem hrdi, proto jsme se o tuto zprávu hned podělili s našimi zákazníky.

Vrchní sládek František Poláček jezdí na festival za Pivo Hostivar z pražské městské čtvrti Horní Měcholupy devět let. Pivovar vaří klasické od klasických českých ležáků přes nejrůznější typy svrchně kvašených piv. Novinkou pivovaru Hostivar je vlastní nealko pivo. Stálou nabídku na čepu i v unikátních PET lahvích doplňují sezónní speciály. Všechna piva z Hostivaru jsou nefiltrovaná a nepasterovaná.